Одобриха за ремонт 4 междублокови пространства в Димитровград

Станаха ясни одобрените проекти за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства в Димитровград в конкурса „За приветлива градска среда”. Общо 7 са били подадените предложения, от тях финансиране в размер до 5 000 лв. са получават 4 проекта, информират от Общината. Условието бе кандидатстващите да бъдат регистрирани по Закона за етажната собственост и да подадат своите предложения до края на месец август.

Одобрени за ремонт са:

1. Красимир Димитров Грозев -вх.№ОСВ-13-273/19.08.2019г.

(детска площадка на ул. „Г.Бенковски” до бл.№1),

2. Атанаска Иванова Латева - вх.№ОСВ-13-276/20.08.2019г.

(междублоково пространство на ул. „Сливница” западно от бл.№8);

3. Иван Александров Воденичаров - вх.№ОСВ-13-286/23.08.2019г.

(детска площадка на ул. „Владимир Поптомов” до бл.№1);

4. Димитър Костадинов Стоянов – вх№ОСВ-13-293/29.08.2019г.

(детска площадка в междублоково пространство на бул. „България” зад бл.№7);

Критериите по които се оценяват участниците са брой потребители, устойчивост на проектите, подходящо местоположение, срок за реализация, съфинансиране и др. Одобрените проектни предложения съдържат необходимите документи за участие в конкурса и предвиждат дейности допустими за финансиране, включващи предимно доставка и монтаж на детски съоръжения и паркова мебел.

Три проектни предложения са отпаднали от класирането поради това, че едното от тях се отнася за междублоково пространство, което вече е получавало финансиране от същия конкурс през 2017 г., в другото проектно предложение е посочено неподходящо местоположение за монтаж на детски съоръжения, а в третото отпаднало проектно предложение е предвидена дейност недопустима за финасиране от този конкурс.

С домоуправителите предстои да бъдат сключени договори за финансиране на проектите в размер до 5 000 лв. за всеки проект. Средствата ще бъдат предоставени от Община Димитровград след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е 30.11.2019г.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ми
  Мина
  2 0
  16:49, 3 сеп 2019
  Дали ще могат да опазят съоръженията им от подпийнали келеши, които най-обичат да трошат пейки и люлки.И дали ще могат да спят живеещите наоколо от нощните им сбирки с пиене. Иначе идеята за подредено междублоково пространство е супер , но е нужен и железен контрол.
 • 2
  Йо
  йокин
  3 -1
  20:35, 3 сеп 2019
  Нали,сяка година,заедно чистим,а единици,цапат,табелите от общинарите,сложени,но ефект,йок,на тях(табелите)пише глоба400,500,лева,но няма контрол,по изпълнението им.

Хороскоп за 12.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Работете, за да сбъднете желанията си. Днес имате шанс да постигнете повече от нещата, които искате да имате за себе си и за близките си. Задоволени нужди и любовни вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, касаещи бъдещето ви ще се придвижат и уверени ще продължите да напред.
12 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
От вглеждането ви прекалено много в несъщественото може да станете по-нервни и непълноценни. Възползвайте се съвета и ще ви стане по-леко, а и ще бъде така, както вие го искате. В хода на работата ще възникнат и нови желания, бъдете търпеливи. У дома ще се чувствате спокойни и уверени.
12 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Стараете се да изпипвате всичко, с което се занимавате и днес ще имате значителен успех в това направление. Не изоставяте намеренията си и от това можете само да спечелите. Не пренебрегвайте мнението на сърдечния си партньор, нещо повече, вслушвайте се в съветите му. Ще останете доволни.
12 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
С добра организация ще спазите сроковете и договореностите днес. Търсете разбирателство в общуванията си, те ви зареждат с добра енергия. В противен случай са възможни недоразумения, които не са желателни. Вести от чужбина ще накарат някои от вас да предприемат по-скорошни действия в посока предстоящо пътуване или посрещане на гости.
12 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Динамично ще премине деня за много от вас. Решаване на финансови въпроси и свързаните с това срещи. Няма да липсват и притеснения, които ще влияят на активността ви, търсейки по-бързо изход от създалата се ситуация. Общото при всички ви е, че ще се мобилизирате и без да се щадите, ще работите за целите си.
12 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Гъвкавият ви подход ви осигурява значително предимство пред конкурентите ви. Виждате перспективите в нетрадиционни решения и не се колебаете да ги осъществите. Взаимоотношенията ви с партньорите на работното място постепенно навлизат в желаното русло и това прави работата ви много по-ефективна. Полагате основите на бъдещ успех.
12 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Днес с размах ще осъществявате идеите си. Околните ще са очаровани от вас и ще се отзоват с интерес на предложенията ви. Няма да срещнете трудност при деловите срещи. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. В личен план сте прекалено настоятелни.
12 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ако правите нещата така, че те да ви носят удовлетворение, не се притеснявайте за днешния си и утрешен ден. Насочете енергията си в подкрепа на собственото си добруване, като разбира се не пренебрегвате и другите. Бъдете разумни, но с добро сърце.
12 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
12 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Напук на зложелателите ще излезете победител при битката си с пречките по пътя ви. Някоя и друга клюка по ваш адрес ще ви развесели. Толерантността, която проявявате днес, е за завиждане. Душевната ви хармония е ненакърнима.
12 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да имате успехи си поставяйте краткосрочни цели и ги следвайте. Погълнати сте от възможността за бърза реализация на печеливш проект и не мислите за развлечения. Социални проблеми ще подтикнат някои от вас към крайни изказвания, с което ще привлекат вниманието на други хора.
12 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ви попада възможност, която не е за изпускане, затова едва ли ще е чудно че правите всичко възможно, за да се възползвате максимално от нея. Бъдете склонни към отстъпки в личен план, в противен случай рискувате да обтегнете отношенията си с човек, на когото държите. Емоциите властват над вас пред целия ден, затова се опитайте вечерта да се отпуснете вечерта.
12 дек 2019
Последни новини