9 °C

Одобриха за ремонт 3 междублокови пространства в Димитровград

Община Димитровград обяви в началото на летните месеци конкурс за набиране на проекти от граждани за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За приветлива градска среда” – 2020г. Крайният срок за подаване на проектите бе 15.09.2020г.

Общо 6 проектни предложения бяха внесени в Община Димитровград. След подробно разглеждане на проектите от Комисия, назначена със Заповед на Кмета на Община Димитровград, одобрени за финансиране са 3 проектни предложения, на домоуправители както следва:

1. Вълю Желев Колев - вх.№ОСВ-13-308/08.09.2020г.

(детска площадка на ул. „Цар Симеон” зад бл.№6),

2. Росен Александров Давчев - вх.№ОСВ-13-315/14.09.2020г.

(междублоково пространство на бул. „Трети март” зад бл.№17);

3. Гергана Симеонова Стоянова – вх№ОСВ-13-317/15.09.2020г.

(детска площадка в междублоково пространство между ул. „Л.Димитрова” и бул. „Хр.Ботев №37”);

Критериите, по които се оценяват проектите, са брой потребители, устойчивост на проектите, подходящо местоположение, срок за реализация, съфинансиране и др. Одобрените проектни предложения съдържат необходимите документи за участие в конкурса и предвиждат дейности, допустими за финансиране, включващи предимно доставка и монтаж на детски и спортни съоръжения.

Три проектни предложения са отпаднали от класирането поради това, че в едното от тях е предвидена дейност, недопустима за финансиране според условията на конкурса, а в другите две проектни предложения, посоченият терен е неподходящ за предвидените дейности по проектите.

С домоуправителите предстои да бъдат сключени договори за финансиране в размер до 5 000 лв. за всеки проект. Средствата ще бъдат предоставени от Община Димитровград след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е 30.11.2020г.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ка
  Камелия Боянова
  3 -1
  20:24, 23 сеп 2020
  Не е по темата за детски площадки.
  Вървях пеша от новата автогара към водната кула- посока кв.Толбухин.Красиво,озеленено, храстите вдясно подрязани. Удоволствие изпитвах. Но не трая дълго: когато дойде моментът да пресека улицата- "зебрите"изтрити ?!.Погледнах се,позачудих се и си помислих,че не пресичам по правилата...Така ли е? Моля ОТГОВОРНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ДА УЛЕСНЯТ ПРЕСИЧАЩИТЕ ПЕШЕХОДЦИ!
 • 2
  Сд
  СД
  2 0
  22:30, 23 сеп 2020
  Ами площадката зад блок Хр.Ботев 51 ?????Отвратителна,счупена,мръсна...кошовете приливат .Няма как спокойно да си играят децата ,невъзможно е !Трябва да се обърне внимание!!!!
 • 3
  Аб
  Абе
  2 0
  13:49, 24 сеп 2020
  Абе този мишок с купената диплома къде се скри. Да не сложи каскет и потъна някъде. По примера на Боко или се готви да става републиканец, като ментора си цвъки. Това му е кадъра, апартаменти , гаражи, почивни имоти за сега записани на кременчето.
 • 4
  Ко
  Комшията
  0 0
  15:33, 24 сеп 2020
  Кмета много хубаво одобрява Нови площадки, но дали знае че има една счупена бетонна тенис маса, паднала по средата на парка зад блок 36 на булевард Раковски .там е от петнайсет години всички се спъват в нея ,така ли не се намери някой от Общината да я махне .

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
31 окт 2020
Последни новини