14 °C

Одобриха за ремонт 3 междублокови пространства в Димитровград

Община Димитровград обяви в началото на летните месеци конкурс за набиране на проекти от граждани за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За приветлива градска среда” – 2020г. Крайният срок за подаване на проектите бе 15.09.2020г.

Общо 6 проектни предложения бяха внесени в Община Димитровград. След подробно разглеждане на проектите от Комисия, назначена със Заповед на Кмета на Община Димитровград, одобрени за финансиране са 3 проектни предложения, на домоуправители както следва:

1. Вълю Желев Колев - вх.№ОСВ-13-308/08.09.2020г.

(детска площадка на ул. „Цар Симеон” зад бл.№6),

2. Росен Александров Давчев - вх.№ОСВ-13-315/14.09.2020г.

(междублоково пространство на бул. „Трети март” зад бл.№17);

3. Гергана Симеонова Стоянова – вх№ОСВ-13-317/15.09.2020г.

(детска площадка в междублоково пространство между ул. „Л.Димитрова” и бул. „Хр.Ботев №37”);

Критериите, по които се оценяват проектите, са брой потребители, устойчивост на проектите, подходящо местоположение, срок за реализация, съфинансиране и др. Одобрените проектни предложения съдържат необходимите документи за участие в конкурса и предвиждат дейности, допустими за финансиране, включващи предимно доставка и монтаж на детски и спортни съоръжения.

Три проектни предложения са отпаднали от класирането поради това, че в едното от тях е предвидена дейност, недопустима за финансиране според условията на конкурса, а в другите две проектни предложения, посоченият терен е неподходящ за предвидените дейности по проектите.

С домоуправителите предстои да бъдат сключени договори за финансиране в размер до 5 000 лв. за всеки проект. Средствата ще бъдат предоставени от Община Димитровград след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е 30.11.2020г.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ка
  Камелия Боянова
  3 -1
  20:24, 23 сеп 2020
  Не е по темата за детски площадки.
  Вървях пеша от новата автогара към водната кула- посока кв.Толбухин.Красиво,озеленено, храстите вдясно подрязани. Удоволствие изпитвах. Но не трая дълго: когато дойде моментът да пресека улицата- "зебрите"изтрити ?!.Погледнах се,позачудих се и си помислих,че не пресичам по правилата...Така ли е? Моля ОТГОВОРНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ДА УЛЕСНЯТ ПРЕСИЧАЩИТЕ ПЕШЕХОДЦИ!
 • 2
  Сд
  СД
  2 0
  22:30, 23 сеп 2020
  Ами площадката зад блок Хр.Ботев 51 ?????Отвратителна,счупена,мръсна...кошовете приливат .Няма как спокойно да си играят децата ,невъзможно е !Трябва да се обърне внимание!!!!
 • 3
  Аб
  Абе
  2 0
  13:49, 24 сеп 2020
  Абе този мишок с купената диплома къде се скри. Да не сложи каскет и потъна някъде. По примера на Боко или се готви да става републиканец, като ментора си цвъки. Това му е кадъра, апартаменти , гаражи, почивни имоти за сега записани на кременчето.
 • 4
  Ко
  Комшията
  0 0
  15:33, 24 сеп 2020
  Кмета много хубаво одобрява Нови площадки, но дали знае че има една счупена бетонна тенис маса, паднала по средата на парка зад блок 36 на булевард Раковски .там е от петнайсет години всички се спъват в нея ,така ли не се намери някой от Общината да я махне .

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини