В Неохим разпределиха дивиденти на акционерите, гласуваха и ръководство

Момент от Общото събрание на акционерите в "Неохим"

Общо събрание на акционерите се проведе в торовия завод "Неохим", казаха от пресслужбата на предприятието. На него бе решено част от печалбата на дружеството за 2011 г. в размер на 796 307,40 лв. да бъде разпределена между акционерите, като дивидент в размер на 0,30 лв. преди облагането с данък за всяка притежавана акция.

Начална дата за изплащане на дивидентите е 10 септември 2012 г. Плащането ще се извършва чрез Централния депозитар, а разходите по изплащането им са за сметка на „Неохим”АД. Останалата част от печалбата до 19 644 хил. лева да бъде отнесена във фонд „Допълнителни резерви”, реши още събранието на акционерите.

То гласува за нов съвет на директорите на „Неохим” АД за срок от три години. Новият борд на директорите е в състав от 9 членове, всички - в досегашния Съвет на директорите.  

На първото си заседание новоизбраният съвет гласува за свой председател  Димчо Георгиев, а за негов заместник – Мохамад Карабибар. Съветът на директорите избра за Главен изпълнителен директор – Димитър Димитров  и за изпълнителни директори – Васил Грънчаров и Тошо Димов .

От общо 2 654 358 акции на регистрирания капитал, на събранието в торовия завод присъстваха собствениците или техни пълномощници на 1 932 666 акции, или 72, 811 на сто от капитала на дружеството.

Дневният ред на Общото събрание включваше 12 точки. Сред тях бе и избор на фирми, които да извършат независим финансов одит и заверка на годишен финансов отчет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини