Здравето на детето обсъждаха димитровградчани на международна конференция

В международна конференция на общините-приятели на детето взеха участие преди дни трима представители на Димитровград. Председателят на Общинския ученически парламент Християна Динева, Кристина Вълчанова - член на ученическия парламент и Мина Стоянова - главен експерт в общината са дискутирали темата за здравето на детето и правото на игра.

Коментирани са били въпроси, свързани с достъпа на децата до здравни услуги и правото им игра в градовете – приятели на детето, разказаха участниците след завръщането си. Ролята на общината и иновативни подходи в здравните услуги, участие в местните политики за деца също са били сред засегнатите теми. Опитът на Франция, Испания, Белгия, Турция и Беларус в това онтошение е бил даден за пример.

Представителите на ученическите парламенти от общините – приятели на детето са изразили своята гледна точка за правото на детето да играе, къде може това да се случва, както и планирането на обществени пространства. Целта е да се чуе мнението на младите хора, те да имат право на глас по отношение на това как да изглежда града, където живеят, какво искат да се промени, коментираха още участниците в срещата.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини