Добричкият кмет: Възмутен съм от шефа на ОбС!

Възмутен съм от държанието на председателя Стефан Димитров, каза управникът на Добрич Марин Маринов

"По никакъв начин не съм заплашвал Катя Панева, кълна се в децата си", това заяви кметът на село Добрич Марин Маринов, потърсен за коментар от Dimitrovgrad.bgvesti.net по повод дадената днес пресконференция от Стефан Димитров за последните събития в Общинския съвет.

Той надълго и нашироко разказа за разигралата се ситуация преди три заседания на Общинския съвет, но бе категоричен, че никога не е притеснявал съветничката от "Да за Димитровград" по какъвто и да е повод.

Маринов припомни, че за всеки случай се е извинил на Панева, веднага след като са приключили разискванията по спорната от преди три заседания точка. Уточни, че е направил това, в случай, че съветничката се е почувствала засегната от нещо.

"Възмутен съм от държанието на председателя на Общинския съвет, той трябва да уважава кмета, а не да се държи неадекватно спрямо него", добави още Маринов. По думите му, Стефан Димитров създава раздор, който не е от полза за никого.

Управникът на село Добрич отхвърли и намеците, че може да е повлиял за отпускане на по-голям бюджет за неговото село, в сравнение с Крепост или Ябълково.

"За да има повече пари в село Добрич, вероятно се дължи на факта, че то е образцово и на европейско ниво, и поддръжката изисква повече средства", каза още Марин Маринов.

Кметът Иво Димов

Че като кмет на Общината не може да прави разделение по отношение на парите за отделните села, бе категоричен и Иво Димов, потърсен за коментар от наш репортер. По думите на градоначалника, отпуснатите на малките населени места средства са същите както и миналата година.

Разликата за село Добрич се дължи на средствата по програмите за заетост, които се реализират там. "След актуализацията на бюджета на общината на полугодието всичко ще си дойде по местата, заяви Иво Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини