Табели сочат кой е производител и кой прекупвач на плодове и зелечуци

С указателни табели предстои да се сдобият на тържищата за плодове и зеленчуци в Димитровград търговци и производители

300 указателни табели, информиращи дали продавачите на плодове и зеленчуци са търговци или земеделски производители предстои да бъдат поставени на Бабин пазар на ул."Елин Пелин", каза за Dimitrovgrad.bgvesti.net главният технически сътрудник на Общински пазари Антел Колев.

Такива табели ще бъдат сложени и на още две места в града-  тържището за плодове и зеленчуци на Неделен пазар и на пазарчето в района зад бул."Христо Ботев" и ул."Беласица".

Идеята на ръководството на Общинското предприятие "Пазари и тържища" е да бъдат информирани клиентите дали предлаганата стока е от производителя или е внос. Това ще бъде удостоверено с документ, който всички приозводители имат, ако са регистрирани като такива.

По данни на "Общински пазари", на трите тържища за земеделска продукция производителите надвишават търговците. Общият брой на масите е около 300, но от предприятието са поръчали малко по-голямо количество - 320 табели.

В момента повечето производители са от съседните села или общини и сами рекламират стоката. Наша проверка показа, че в собствената реклама продавачите наблягат на екологичното производство и атрактивната цена.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Сега търговци и производители сами намират начин да рекламират стоката си

Всякакви начини да привличат клиенти измислят търговците

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини