„Французи“ на таван до Свиленград, 18-годишна в критично състояние

Разбитото Рено стоеше часове край международния път

Кола на турски гастарбайтери се преобърна зрелищно тази сутрин на разклона за село Пъстрогор, край Свиленград. По неизвестни причини около 8.30 часа, претъпканото Рено с френска регистрация излиза от пътя и се преобръща неколкократно, докато застава на таван. 5-мата пътуващи в автомобила са ранени, като най-леко се отървава водачът на автомобила. За сметка на това сериозно пострадват двете пътуващи деца-10 годишния Ахмед и сестра му Мерием, на 18 години. Девойката е с раздробена ключица и по спешност бе оперирана в хасковското отделение по ортопедия и травматология. Първоначално, семейството поискало да бъде транспортирано в болницата в Одрин, но критичното състояние на девойката променило намеренията им и поели за Хасково.  Състоянието на другите ранени- Ахмед, майка му Елмаз и друга пътуваща жена, Емине е стабилизирано. 

За разлика от други свои "колеги", гастарбайтерите имат здравниа застраховка и лечението им няма да вкара в разходи болницата.  

„Французите“ се прибирали от Западна Европа, за религиозния празник Рамазан. В бързането обаче, водачът изтървал управлението на колата си, която напуска пътя и заорава в канавката. Следват няколко  кълбета. Водачът не е употребил алкохол, няма замесена друга кола в катастрофата. Засега няма данни за техническа неизправност по автомобилът им. Една от възможните причини е заспиване на шофьора.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини