Стефан Димитров към инвалидите: Ще получите безвъзмездно своя клуб

Стефан Димитров се е срещнал с представители на инвалидите, слепите и диабетоболните в Димитровград

Среща с  представителите на Съюза на слепите в България, Клуба на хора с физически увреждания, Съюза на диабетично болните от Община Димитровград и сдружение "Национална асоциация на сляпо-глухите" в България проведе председателят на ОбС Стефан Димитров.

За това информират в съобщение до медиите от канцеларията на Общинския съвет. Повод за срещата е била докладната за безвъзмездно отдаване на клуба на инвалида в Димитровград на въпросните сдружения.

Припомняаме, че на последната редовна сесия на ОбС в края на юни, точката бе отхвърлена от съветниците.

"Докладната, която ни бе представена за разглеждане по време на заседанието на ОбС през юни имаше технически пропуски. Името на улицата, на която се намира имота бе сгрешено, освен това не бе упоменат и кадастралният номер и така не става ясно коя постройка точно отдаваме. Тези пропуски можеха да доведат до неприятни последици", обяснил шефът на местния парламент. По думите му, грешката в докладната се дължали на пропуски в администрацията.

Той е уверил инвалидите и хората с увреждания, че никой не е бил против отдаването на помещението. Напротив- единственото му желание е било да се приеме докладната в изряден вид и законово издържана, за да не се получат недоразумения.

На предстоящата сесия в края на юли докладната ще влезе отново в дневния ред. Този път обаче тя съдържа изчерпателна информация за имота и не виждам пречки да бъде приета, е заявил още Стефан Димитров.

Хората с физически увреждания са коментирали с шефа на местния парламент и други проблеми- нуждата от ремонт на постройката, която обитават, както и станала наскоро кражба на компютър от клуба на инвалида.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини