Мадлен Алгафари: Не трябва да се вълнуваме какво ще кажат другите

Пренареждането на ценности у българина днес  е неизбежно, убедена е Мадлен Алгафари

Цялата ситуация в България в момента е страшно разбъркана, пренарежда се ценностната система на българина. Това каза в Димитровград известният психотерапевт Мадлен Алгафари, която гостува снощи в лятната читална на библиотеката, за да представи новата си книга.

Тя се казва" Как да се разболяваме качествено" и представя под формата на черен хумор основните грешки в живота на човека, събрани в 365 на брой афоризми.

Специалистката по душевни проблеми е на мнение, че причина за вътрешните "земетресения" у нас е периода на социализма, които е "изтрил" "Аз-ът" на българите и те години наред са нямали собствено мнение.

"Явно е, че нещо трябва да се сменя и точно сега е този момент", поясни гостенката.

Балансът межу "Аз"-а и общността е това, което може да помогне на хората да живеят по-добре, смята Алгафари.

Човек не трябва да се интересува само от това, както ще кажат другите, но в същото време "вреден" е и егоцентризма и липсата на комуникация с обществото.

Предимно жени бяха дошли в Лятната читалня, за да чуят както мисли Алгафари за обществото ни днес и проблемите

Сред основните грешки на нашенеца са черногледството, съобразяването с мнението на околните и липсата на положителни емоции и смях.

"Нещата винаги са такива, каквито трябва да са ", обобщи философски Алгафари и така отговори на част от въпросите на присъстващите  защо днес животът у нас е много труден и това изхабява хората.

Пред публиката, представена предимно от жени Алгафари говори и за т.нар. индигови деца, както определят голяма част от днешните подрастващи. Психотерапевтката е на мнение, че днешното поколение е съставено от деца- револиционери, които образно казано разрушават стария ред и могат свободно да казват "не".

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини