Виктория Бобева стана 10-та на европейското първенство за кадети

Вики Бобева се класира на 10-то място на Европейското първенство за кадети в Полша

Състезателката на Спортен клуб по борба "Димитровград"  Виктория Бобева се класира на 10-то място на Европейското първенство по борба за кадети и кадетки в Катовице, Полша.

От клуба определят нейното участие в шампионата като неуспех, но смятат че и той трябва да бъде споделен с медиите и обществото.

На това европейско първенство димитровградчани могат да се похвалят с един сребърен медал за Микяй Наим и 7-мо място за Димитър Иванов.

Това е добро постижение за един малък клуб с кратка история, коментират още от ръководството му.

Американски борци от град Бойс, щата Айдахо ще пристигнат в Димитровград от 4 до 11 август, казаха още от СКБ -Димитровград. Те ще проведат тук своя подготвителен лагер.


От 21 до 26 август в Баку, Азербайджан ще се проведе Световното първенство по борба за кадети и девойки. Преди първенството българските национали ще бъдат повикани на подготвителен лагер. Треньорът в СКБ "Димитровград" - Салим Наим отново ще бъде в треньорския щаб. Заедно с другите треньори в националния отбор той ще води тренировъчния процес по време на подготовката.

Сребърният медалист от шампионата за кадети в Полша Микяй Наим няма да участва в това световно, защото е на 15 години и е нужно лекарско разрешение. Треньорите и ръководителите в клуба и националния отбор преценят, че за такъв кратък период е вредно за многократният медалист води тежки подготовки и да спазва специфичните за спорта борба физически режими. Микяй ще се бори на тепиха за догодина, когато вече ще бъде в кадетската възраст. За първенството в Баку най-вероятно ще се готвят Димитър Иванов и Виктория Бобева.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Случаен виц

Последни новини