Проблемите на възрастните хора обсъжда в кръгла маса днес Стефан Димитров

Шефът на ОбС ще участва в кръгла маса, посветена на достойния живот на възрастните хора

В работата на двудневна кръгла маса по темата за насърчаване на здравословен, активен и достоен живот на възрастните хора ще участва днес шефът на ОбС-Димитровград Стефан Димитров, информираха от неговата канцелария.

Там той ще бъде в качеството си на регионален председател на КРИБ за област Хасково. Форумът е организиран от Министерството на труда и социалната политика. Освен председателят на ОбС, ще присъства и бизнесменът от село Брод Кирчо Танев, който е член на Асоциацията на млекопреработвателите.

Работата по време на кръглата маса ще протече в четири панела, които целят подкрепа за достоен живот на възрастните хора в цялата страна.

Димитров и Танев ще се запознаят с иновативните подходи за адаптиране на системата на пазара на труда и на пенсионно-осигурителната система към застаряването на населението.

Ще бъде обсъдена и ролята на публично-частното партньорство за поддържане на активен живот на пенсионерите у нас, както и развитието на доброволчеството и солидарност между поколенията.

Стефан Димитров и на мнение, че темата е важна но, за съжаление недостатъчно популярна. По думите му пенсионирането е един от най-тежките периоди в живота на човек, защото губиш социалните си контакти, психологическата нагласа, че вече не си така трудоспособен допълнително усложнява процеса.

"Убеден съм, че цялото общество, включително и бизнеса, трябва да се ангажират с проблемите на възрастите хора. Защото не е редно да им обръщаме гръб – на нашите майки и бащи", каза още Димитров.

Според него, е необходимо да се изработи цялостна стратегия за подпомагане на възрастните хора, за да водят достоен и активен живот.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини