Стефан Димитров: Трябва да се променят методите на преподаване в димитровградските училища

Стефан Димитров се застъпи за промяна начина на преподаване в димитровградските училища

За модернизация на училищните кабинети и системата на преподаване в димитроградските училищата се обяви днес председателят на Общинския съвет Стефан Димитров.

Пред журналисти той коментира темите, които ще бъдат гледани на сесията на 20 септември.

Една от тях касае одобряване съществуването на паралелки под минималния брой ученици, което според шефа на ОбС, показва цялостното състояние на образованието в общината.

"Темата е важна, най-вече за директорите на училища в Димитровград, те трябва да се замислят как да модернизират обучението си", поясни Димитров. Според него, децата не могат да бъдат оставени на ниво от преди 10 години.

Той обобщи, че още от предния мандат се е направило много в посока подобряване на инфраструктурата на учебните заведения и детските градини.

Сега трябва да се мисли за промяна начина на преподаване, като за тази цел догодина бъдат заложени средства в бюджета, смята още екс кметът.

"Тук обаче е и волята на самите директори, които да настояват да се въведат електронните дъски, и електронното обучение в нашата община", смята шефът на ОбС.

Според него,  критично е състоянието на някои от училищата в Общината- тези в Меричлери, Крепост, Радиево и Ябълково заради драстично намаления брой деца. "Мога да кажа със сигурност, че следващите години тези училища ще бъдат закрити", каза Димитров.

По думите му, трябва да се направят и инвестиции в ученическото хранене. "Само един училищен стол има сега в Димитровград, той е в ОУ "Ал.Константинов. Трябва да бъдат ремонтирани и изграждани нови столове, които да приемат децата, обучаващи се целодневно", допълни Стефан Димитров.

Той засегна темата за заплащането на заетите в общинската бюджетна сфера. Шефът на ОбС е на мнение, че промяна на възнагражденията трябва да бъде заложена в следващия бюджет.

Става дума за работещите в детски градини, здравни кабинети, общински предприятия. Средната работна заплата в страната надхвърля 700 лв. , а в момента и в администрацията има хора, които работят за много по-малко пари, заяви Стефан Димитров. Това, според него е политика на мизерията и допълни: "Как една учителка в детска градина, като взема 500 лв. на месец ще се грижи за децата в тази градина?"

"Пари в бюджета има и те идват от намалените наполовина възнаграждения на общинските съветници", заяви още екс кметът.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини