Режат лентата на Киноложкия център в парк Марица през ноември

Зам.кметът Росен Кузев посрещна журналисти в новия Киноложки център

При липса на интерес премина първият ден от тридневния семинар за любители на домашни животни в новоизграденият Киноложки център в Димитровград.

Зам.кметът на община Димитровград Росен Кузев, който бе ръководител на международния проект за изграждане на центъра, поясни че е очаквал подобно развитие на нещата предвид работния ден днес.

Той поясни, че много разнообразна и атрактивна програма очаква димитровградчани през останалите три дни от мероприятието.

Припомняме, че утре и в събота е предвидено обучение на възрастни в грижа за своите домашни любимци, а в неделя специалисти ще показват какво трябва да е поведението на детето с животните.

По думите на Кузев, очаква се в началото на ноември месец Киноложкият център в парк "Марица" да бъде официално открит.

До тогава ще бъде ясен и персонала от двама души, които ще работят тук. На по-късен етап се предвижда и работа с децата от градините с цел възпитание на отношение към животните и домашните любимци.

Припомняме, че центърът бе изграден по програма за трансгранично сътрудничество между България и Гърция. Проектът е на стойност 519 815 лв., като 85% от сумата са средства от Европейския съюз.

Киноложкият център в парк "Марица" вече е завършен
Оборудвани и готови са всички помещения вътре
Центърът разполага и с два терена за провеждане на киноложки състезания, както и с клетки за кучета

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини