Домоуправителите вземат парите за междублоковите проекти след седмица

На среща в Общината домоуправителите получиха разяснения от кмета Иво Димов и гл.счетоводител Сийка Георгиева

Точно след седмица домоуправителите на блоковете и кооперации в Димитровград, които спечелиха финансиране в конкурса за озеленяване и благоустрояване на междублоковите пространства ще получат парите си.

Става дума за сумата от по 5 000 лв., която вземат 10 представители на етажната собственост в Димитровград. С тях те трябва да поставят нови пейки, люлки, да оформят зелени пространства и други, заложени в проекта дейности.

Финансирането ще бъде под формата на служебен аванс, обясни на среща в администрацията гл.счетоводител на Общината Сийка Георгиева.

Тя призова домоуправителите за строга отчетност и дисциплина, като всеки един от направените разходи трябва да бъде документиран.

Срокът за приключване на проектите е 15 декември 2012 година. След това комисия от Общината ще направи проверка на извършената работа.

10 домоуправители на етажна собственост ще получат финансиране от Общината за облагородяване на междублокови пространства

Кметът Иво Димов благодари на участниците в конкурса и подчерта, че въпреки финасовите проблеми тази година, администрацията е успяла да осигури финансиране по междублоковите проекти. Според градоначалника, по този начин и димитровградчани стават по-отговорни към опазването на собствеността.

Кметът Иво Димов подчерта, че Общината е съумяла да осигури финансиране по проектите, въпреки трудната година

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини