Одобриха за ремонт 3 междублокови пространства в Димитровград

Община Димитровград обяви в началото на летните месеци конкурс за набиране на проекти от граждани за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За приветлива градска среда” – 2022г.  Крайния срок за подаване на проектите бе 31.08.2022г. 

Общо 3 проектни предложения са внесени в Община Димитровград. След подробно разглеждане на проектите от комисия назначена със Заповед на Кмета на Община Димитровград, комисията реши да бъдат финансирани и трите проектни предложения на домоуправители както следва:

1. Лидия Стамова Богданова - вх.№ ОСВ-13-741/26.08.2022г.

(Благоустрояване на детска площадка в парково пространство на ул. „Гросето”);

2. Стефан Недялков Недялков – вх.№ ОСВ-13-746/29.08.2022г.

(Благоустрояване на междублоково пространство на бул. „Г.С.Раковски” до бл.№7);

3. Веска Димова Кьосева - вх.№ОСВ-13-744/30.08.2021г.

 (Благоустрояване на парково пространство до Кино „Медея”)

Одобрените проектни предложения съдържат необходимите документи за участие в конкурса. Предвидените дейности в проектите включват доставка на детски съоръжения, беседка за отдих и паркова мебел, допустими са за финансиране, и се отнасят за съществуващи детски площадки или междублокови пространства, които се нуждаят от благоустрояване. 

Един от проектите предлага интересна идея за реализиране с образователна цел. Идеята е в парково пространство до Кино „Медея” да се изгради „кът за деца и ученици”, който да представлява „класна стая на открито”, като по този начин ще се използват иновативни подходи за обучение.

 „Зелената класна стая” ще може да се ползва от близките училища и детски градини, а в следобедните часове от живущите в квартала.

Финансирането е в размер до 5 000 лв. за всеки проект. Средствата ще бъдат предоставени от Община Димитровград след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е 30.11.2022г. 

Предстои с домоуправителите да бъдат сключени договори за финансиране.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини