Училища в димитровградско без проблеми с отоплението през зимата

Кметът Иво Димов и експертът в сферата на образованието Антоанета Шаркова се срещнаха с директори на училища и образователни институции

Училищата в Обшина Димитровград са готови за зимния отоплителен сезон. Това стана ясно на среща в кметството днес, на която присъстваха кметът Иво Димов, ресорни специалисти, директори на учебни заведения и културни институции в града.

По изчисления на местната администрация, за предстоящия отоплителен сезон предстои да бъдат заявени близо 100 000 литра нафта.

Количеството е по-малко, в сравнение с предни години, защото повечето от учебните и детски заведения минаха на отопление с газ, заяви кметът Иво Димов.

Той напомни на директорите, че всяко едно от училищата само сключва договорите си с фирмата-доставчик на синьо гориво за Димитровград.

С т.нар. бутилкови групи тази зима ще се отопляват школата в Ябълково и кварталите "Изток" и "Черноконево", където преди месец приключиха ремонтните дейности по прокт за внедряване на енергийната ефективност.

Димов даде гластност на идеята на Общината да постави 10 светлинни знаци на различни възлови места в града, с чиято помощ ще се подобри организацията на движение и да се запази живота на децата.

Стана ясно още, че местната администрация е сключила споразумение с РУП-Димитровград за обществен ред и сигурност.

На срещата бяха обсъдени и годишните планове на културните институции - Исторически музей, Градска библиотека и Детски и младежки център, както и предстоящите мероприятия в националния календар за провеждане на олимпиади, конкурси и състезания в различни области.

За по-чести срещи с школските директори и директно поставяне на проблемите в образователната сфера, призова градоначалника Димов.

Ръководителите на учебните заведения да споделят това, което ги вълнува апелира и председателят на комисията по образование към ОбС-Димитровград  Тодор Тодоров.

Шефът на комисията по образование към ОбС Тодор Тодоров

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини