Синята зона да премине към Общинска охрана предлага Стефан Димитров

Шефът на ОбС Стефан Димитров

Стопанисването на Синята зона в Димитровград да се поеме от Общинска охрана, а не както досега тази дейност да се извършва от Общинското предприятие" Паркинги и гаражи". Това предлага в докладна записка председателят на ОбС Стефан Димитров.

На среща с журналисти днес той изложи мотивите си по точката, която ще бъде дискутирана на сесия след седмица.

Според Димитров, по този начин ще бъде улеснена работата на Общинска администрация, а също така и самата организацията няма да тежи пряко на кмета на Общината.

"В миналото Общинска охрана така или иначе събираше тези такси, това беше практика. В момента дружеството изпитва своите затруднения и смея да кажа, че с предложената промяна то ще се запази, събирайки съответните такси", каза Стефан Димитров.

Спорове в залата, шефът на ОбС очаква и по време на дебатите по докладните за продажба на земеделска земя в Общината.

"Повечето общински съветници са на мнение, че земеделска земя в общината не бива да се продава", заяви Димитров.

Предстои следващия четвъртък да бъде поставен на дневен ред поредния заем за МБАЛ "Св.Екатерина" в Димитровград. Предложението е за отпускането на 300 000 лв., които да закрепят финансово здравното заведение.

Ще бъде коментиран и нов правилник за работа на Общинския театър "Апостол Карамитев", анонсира шефът на ОбС. Той намекна, че такава актуализация на правилниците трябва да бъде приложена и към останалите културни институти в Димитровград.

38 точки включва проекта за дневен ред на сесията на 25 октомври, стана ясно на пресконференцията. Сред тях са и такива за общото събрание на "Марица" ООД, които искат да продават своя собственост, а също и разпределение на останалите средства от субсидиите на читалищата в Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини