ГЕРБ-Димитровград: МБАЛ Св.Екатерина се управлява лошо!

Декларация по повод последните събития, случващи се в димитровградската болница и натрупаните дългове от неразплатени ремонти, разпространиха днес от ПП ГЕРБ в Димитровград.

В нея категорично се заявява подкрепа за градоначалника Иво Димов и неговите действия да запази общинското здравно заведение и да търси отговорност за виновните за състоянието й.

"Лошото управление на МБАЛ "Св.Екатерина" докара болницата до това състояние да дължи хиляди левове, не за лекарства и консумативи, а за лихви на не разплатени извършени ремонтни дейности, които от 50 000 лв. заради престъпна безотговорност да нараснат до близо 650 000 лв., а общата задлъжнялост на болницата да надхвърля 1 700 000 лв.

Това ще ощети всеки един жител на нашата община със сумата от 27 лв., включително децата и възрастните хора", се казва още в разпространеното до медиите съобщение.

От ГЕРБ категорично не приемат здравето на хората от Общината да се превръща в сделка с неравностоен залог. Финансовото състояние и оцеляване на МБАЛ е тема, изключително важна за града ни, в която няма място за политически егоизъм, убедени са от тукашната структура на ГЕРБ.

"Собствените егоистични цели на определени хора не могат да бъдат поставяни над необходимостта от запазване на болницата на града ни. Няколкократните ни призиви към разумен и лишен от всякакъв политически отенък диалог и искането на отделно заседание в Общинския съвет по темата, се вкарват отново и отново в рамката на политическа сделка", посочват още от ГЕРБ-Димитровград

От тукашната структура на ГЕРБ разпространиха декларация за състоянието и проблемите на МБАЛ "Св.Екатерина"

От тукашната структура на политическата партия припомнят, че именно ГЕРБ при встъпването си на власт постави на дневен ред проблема с финансовото състояние на болницата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини