Иво Димов на сесия: Шефът на МБАЛ да си подаде оставката!

Кметът Иво Димов призова за оставката на шефа на болницата д-р ЗДравко наков

Оставката на шефа на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Здравко Наков поиска по време на днешната сесия кметът Иво Димов. Той заяви, че трябва да бъде избрано ново ръководство на болницата, което да има план за излизане от кризата.

Думите, градоначалникът отправи по време на дебатите по точката за отпускане на 300 000 лв. за покриване на задълженията на тукашното здравно заведение за не разплатени ремонти.

Димов попита защо в залата липсва управителят на болницата при положение, че темата е жизненоважна.

Както се и очакваше докладната предизвика лавина от дебати, но в крайна сметка бе приета с 24 гласа "за" от 29 гласували общинари. Пет от съветниците се въздържаха.

Градоначалникът за пореден път напомни, че текат разговори с шефа на фирмата, с който Димов се разбрал парите да бъдат преведени догодина.

"Тези пари ще ги оправим, а какво ще правим с другите 1 700 000 лв. задължания на МБАЛ?", попита Димов.

Дискусията тръгва в посока дадената от председателят на ОбС Стефан Димитров пресконференция по-рано през седмицата.

От изявленията в нея обидена се почувствала съветничката от ГЕРБ Галина Чингарова, обвинена в морална безотговорност. Тя отвърна, че е работила на минимано заплащане като адвокат в болницата от 2009 до май 2012 г. и не се смята за виновна за загробващия договор за ремонта.

Галина Чингарова заяви, че се е почувствала обидена от изявлението на Стефан Димитров пред медиите

Думата взе и Веселин Милев от ГЕРБ, който също отрече, да е носител на проблемите на болницата, както е бил обвинен от Димитров. Не бе подминат и въпроса за парка до ОУ "П.Славейков", за който стана ясно, че ще бъде почти готов до месец.

От своя страна, Стефан Димитров отрече отправените от Чингарова обвинения, че той в качеството си на кмет на Общината миналия мандат е разпоредил да не се плаща ремонта на фирмата на Табаков. "Това е клевета", заяви Димитров.

Шефът на Здравната комисия в ОбС д-р Вълчо Митрушев за пореден път напомни, че проблемния договор за ремонт на болницата е излезнал наяве с идването на ГЕРБ на власт. Защо тези пари не са били платени толкова време, пипита риторично Митрушев?

В дебатите се включиха и съветниците от БСП. Като пациент на здравното заведение, а не като лидер на червената партия Димитър Петров заяви, че от тези спорове страдат най-много хората. Петров призова този заем да бъде гласуван, за да се спаси "Св.Екатерина".

Опасения, че тукашната МБАЛ ще постигне съдбата на болницата в Девин, която бе закрита, изрази и Данчо Данев от ЗНС.

Почти всички изказали се общинари се обединиха около мнението, че е нужно извънаредно заседание на ОбС за състоянието на болницата в Димитровград и излизането от финансовата криза.

И лидерът на БСП Димитър Петров взе думата по темата за МБАЛ и искания заем

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини