Откриха официално международния киноложки център в парк Марица

 

Програма за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 Проект : “Разнообразяване на туристическите атракции и продукти в трансграничния регион - Международен киноложки и развлекателен център „Марица” – Димитровград”
/CYNOLOGY CENTER/
Договор № B1.32.05 

 Международният киноложки център , който се изгради по българо-гръцки проект в димитровградския парк “Марица” бе официално открит днес.

Лентата на новата придобивка, възлизаща на 1 016 669 лв. прерязаха зам.кметът на Димитровград Росен Кузев и зам.кметът на община Ферес Николаос Гоцис. Партньор на Димитровград в разработката бе гръцката община Александроуполис, а самата дейност стартира през март 2011 година.

Проявата уважиха Камен Литов, който е председател на Българската републиканска федерация по кинология, международни съдии по кинология от България и Гърция.

“Щастлив съм, че точно в Димитровград ще се открие този международен киноложки развлекателен ценър”, заяви зам.кметът на Общината Родсен Кузев, който е и ръководител на проекта.

Кузев подчерта, че центъра е плод на тригодишния труд на служителите в Община Димитровград и на партньорите от република Гърция. След одобряването на самата разработка е започнало и строителството на сградата с двата прилежащи терена. В нея има конферентна зала и място за екипа.

Най-ценно, според ръководителя на проекта са терените, на които ще се провеждат международни киноложки изложби с различни породи кучета. Идеята е в бъдеще тук да си дават среща кинолюбители от съседните държави- Гърция и Турция, като така се поддържат взаимоотношения между различни организации.

Зам.кметът на община Ферес Николаос Гоцис заяви, че в проекта са хвърлени много усилия, но крайния резултат е впечатляващ. “Кучето е приятел на човека, а ние трябва да направим всичко възможно четериногите да бъдат добре възпитавани”, допълни гръцкия гост. Той благодари на партньорите от българска страна за успешното финализиране на разработката.

Шефът на Българската републиканска федерация по кинология Камен Литов бе убеден, че скоро ще се усети ползата от новооткрития киноложки център.

“Това е една мечта на федерацията и екипа, които работи в нея, подобни центрове да се мултиплицират и да се появят на различни места в България”. Литов бе категоричен, че това е пътя на киноложката култура, който ще доведе до решаването на много проблеми, включително и с бездомните кучета.

На домакините в Димитровград Литов пожела да бъдат пионери не само в изграждането на центъра, но и в различната дейност, която ще развиват.

След официалната част започна киноложка изложба, награждаването на участниците е планувано за следобедните часове.

  

Настоящата публикация е създадена в рамките на проект „“Разнообразяване на туристическите атракции и продукти в трансграничния регион - Международен киноложки и развлекателен център „Марица” – Димитровград” /CYNOLOGYCENTER/”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Европейско териториално сътрудничество Гърция-България 2007-2013”, съ-финансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните участващи в програмата Гърция - България. Отговорността за съдържанието на публикацията се носи от Община Димитровград и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган

 

The Programme is co-funded by the European Union (ERDF) and National Funds of Greece and BulgariaПроектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните участващи в програмата Гърция – България

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини