Племенник на Ванга представи в Димитровград различното й лице

Писателят Николай Стоянов /вляво/ гостува в Димитровград, за да представи книга за Ванга

Неизвестни и интересни факти от живота на петричката пророчица Ванга, свързани с човешните й взаимоотношения,  изнесе снощи пред публиката в Димитровград писателят Николай Стоянов.

Той е племенник на Ванга и е автор на книга за нея, която снощи бе презентирана в Градска библиотека "П.Пенев".

В рамките на час и половина Стоянов сподели мисли и разсъждения за книгата "Случаят Ванга" и разказа на дълго и на широко за внезапната и натрапчива идея да напише четивото.

"Тази книга изненада и мен самия", призна авторът. И добави, че като всичко друго и тя си има предистория, която започва преди много години.

Племенникът на Ванга бе категоричен, че 23-те книги, написани за пророчицата до момента представляват сбор от спомени за нея и разкази на близките й.

"Никъде в тях обаче не се спомената за това, че и Ванга, като всеки нормален човек е искала да има семейство и осиновява едно момиченце от бедно семейство -Венетка", посочи Стоянов.

Авторът изведе на показ едно по-различно лице на Ванга, като загрижена майка за съдбата на отгледаното от нея дете, както и за чисто човешките неща, които са я вълнували.

По думите му, в нито една от останалите книги не се говори за осиновеното дете, заради разгорялите се след смъртта на пророчицата спорове и кавги за наследството "Лично мен не се интересува наследството на леля Ванга и стоя далече от тази тема", сподели още Николай Стоянов.

Книгата, написана от Николай Стоянов

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини