Шефът на ОбС: Проекта за ЖП надлеза трябва да се прегласува

Проектът на новия ЖП надлез е отежняващ, твърди Стефан Димитров

Като незадоволителен определи новия проект на ЖП надлеза на бул."Трети март" шефът на Общинския съвет в Димитровград Стефан Димитров.

Пред журналисти той коментира, че пътния възел, който бе гласуван и приет от съветниците на последната сесия, по никакъв начин не решава транспортните проблеми на града, а напротив-задълбочава ги.

Димитров не отрече, че в проекта за ПУП има добри решения, но като цяло той е смята, че е утежняващ.

Според него, неприемливо е, че "Д.Благоев" от булевард с 4 ленти за движение ще стане еднопосочен. Както вече стана ясно, става дума за отсечката от Спортната зала до сградата на полицията.

По думите на Димитров, това решение е на проектантите, а то от своя страна е зададено от Общината.

"Защо от Общината са постъпили така, до ден днешен нямам отговор", каза шефът на ОбС.

Предвижда се бул."Д.Благоев" от Спортната зала до сградата на полицията на е еднопосочен

Димитров показа пред журналисти първоначалния, по неговите думи, проект на ЖП надлеза, изработен от същите проектанти. В него фигурират три кръгови, едно около Водната кула и още две- пред Спортната зала и пред Автогарата.

Така бул."Благоев" остава двупосочен и няма проблем с движението, добави още Димитров. "Едно кръгово струва между 230 000 и 250 000 лв., едва ли тези пари са били проблем за НКЖИ, тъй като те изпълняват проекта", посочи Димитров.

Той добави, че за ПУП-а на ЖП надлеза на последната сесия са гласували съветници от групата на ГЕРБ, тези от БСП и групата на ПП Лидер, а също и Иван Гочев от ЕНП. Шефът на ОбС намекна, че с направата еднопосочно движение бул. "Благоев" се обслужват нечии интереси.

Димитров бе категоричен, че ще поиска ново прегласуване на решението на проекта на ЖП надлеза, а това ще настоява да бъде отменено.

Стефан Димитров показа първоначалния ПУП на проектантите, който той смята за по-удачен за транспорта в града

Dimiteovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини