Деца рисуват и пишат до Дядо Коледа

Най-приказното време от годината -Коледа, ще опишат децата в писмата си до Дядо Коледа. За най-съкровените си желания, за надеждата за добро и мислите си в чудотворната коледна нощ, учениците от 1-ви до 4-ти клас от Хасково могат да опишат в рамките на конкурса “На Коледа стават чудеса“.

Организатор на литературната надпревара е настоятелството при НЧ „ Св. Климент Охридски 1969“. Журито ще оценява участниците в две групи-1-2 клас и 3-4 клас.

Текстовете трябва да бъдат предадени в читалището най-късно до 14-ти декември. Пликовете с имената на победителите ще бъдат отворени в деня на награждаването на 18-ти декември.

Детски конкурс на празнична тематика организират и от Българските пощи.Темата е „Най-красиво писмо до Дядо Коледа”.

Всички деца, които са изпратили писма до 18-ти декември 2012 г., адресирани до Дядо Коледа, таксувани по цени за вътрешни кореспондентски пратки и с точен адрес на подател, ще получат отговор от белобрадия старец.

Децата, чиито писма заемат първите 5 места в крайното класиране, ще получат награди. Най-оригиналните детски писма ще бъдат публикувани на Интернет страницата на „Български пощи” под мотото „Деца пишат до Дядо Коледа”.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини