Правят Синя зона пред димитровградската поща?

Осем паркоместа да бъдат разкрити срещу сградите на пощата и театъра, предлага съветникът Петър Томов

8 паркоместа, част от Синята зона да бъдат обособени на бул."Д.Благоев" срещу сградите на театъра и пощата.

Такова предложение прави в докладна записка съветникът от групата на ЕНП Петър Томов. Докладната ще бъде гледана на сесия идния четвъртък.

Инициативата на Томов идва след сигнал от граждани, които смятат, че паркоместата са наложителни, заради големия поток от хора, минаващи ежедневно през Пощата.

Според Томов, паркингът зад сградата на Пощата винаги е зает от автомобили, така, че разкриването на паркоместата на бул."Благоев" е удачно.

"Въпросното разстояние е приблизително 62 метра, а за едно парко място са необходими 6 метра.

Обособяването на „Синя зона” на това място няма по никакъв начин да възпрепятства трафика по булеварда, защото в съседство на същото има стоянка за таксита, която го стеснява толкова, колкото биха го стеснили и паркоместата.

Поради този факт мисля, че ширината на бул. „Д. Благоев” ще бъде според нужните по закон норми. Паркирането на отсрещната част на булеварда няма да доведе до неправилното пресичане на гражданите през платното, защото в непосредствена близост има пешеходна пътека", твърди в докладната Томов.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на ОП"Организация и контрол на движението, паркинги и охрана" Красимир Янчев коментира, че предложението на Томов към момента е не удачно и подходящо, както и не е съобразено с организацията за движение по булеварда.

Той допълни, че за декемврийската сесия на ОбС е внесъл докладна с преложение за обособяване на паркинг зад сградата на театъра. Става дума за пространството, което сега се ползва от посетителите на Зеленчуковия пазар, което, според Янчев е далеч по-удачно.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини