Следят с GPS снегорините в община Димитровград?

В Димитровград обмислят възможността да следят отблизо работата на снегорините

Община Димитровград обмисля възможността да следи с GPS система местонахождението на всеки снегорин в Общината. Тази идея лансира пред журналисти днес кметът Иво Димов, помолен да коментира зимната подготовка в града и малките населени места.

Според градоначалника, устройствата могат да бъдат монтирани на автомобилите без да се налага Общината да ги закупува.

Вероятно ще се търси услугата на фирма, която след края на зимния сезон ще си прибере GPS-ите. Месечно една такава услуга би струвала на хазната съм 2 000 лв., прогнозира Димов.

Той подчерта, че Общината е готова да посрещне сериозен снеговалеж, като припомни, че вчера са подписани предварителните протоколи, касаещи зимното почистване по селата.

Припомняме, че вчера станаха ясни имена на фирмите и земеделските производители, които ще разчистват преспите по малките населени места.

С три машини и един пясъкоразпръсквач е оборудвана тази година и фирма "Нео Титан", която отговаря за чистенето в Димитровград.

С гориво разполагат и всички градини, които не се топлят с газ. В останалите отоплението работи без проблеми, увери кметът. По думите му, част от детските заведения по селата ще затровят врати във времето от 27 декември до 7 януари.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини