Стефан Димитров: Неясна фирма иска да управлява болницата

Стефан Димитров коментира пред журналисти днес предстоящата този четвъртък сесия на ОбС

Неясна фирма иска да стопанисва и управлява МБАЛ "Св.Екатерина", заяви на пресконференция днес председателят на ОбС Стефан Димитров.

На редовния си месечен брифинг той коментира предстоящото този четвъртък заседание на ОбС, което е последно за 2012 година.

Шефът на местните парламентаристи направи коментар по точката, с която кметът Иво Димов иска от общинарите да дадат своето съгласие за изготвяне на финансово-икономически анализ от фирма "Току консулт".

Градоначалникът оповести това още на сесията в края на ноември, като каза, че въпросния отчет ще бъде направен безвъзмездно.

Според Димитров е странно, че "Току консулт" има предмет на работа, различен от това да изготвя анализи и отчети. Търговия, автомивка, пране, охранителна дейност, паркинги са част от дейностите на дружеството.

"Не виждам основната дейност на тази фирма да е управление и консултиране на лечебни и здравни заведения", заяви още Димитров.

Смущаващо, според шефа на ОбС е и това, че проект за консултански договор, от "Току консулт" ще предложат едва след като докладната на Иво Димов бъде одобрена от съветниците.

"Общинският съвет е обявил конкурс за управител на болницата, а не за консултанска фирма, която да управлява здравното заведение", бяха още думите на Димитров.

Той каза още, че на предстоящата сесия градоначалникът внася и докладна, с която иска да се оттегли възложения преди това на вътрешните одитори в Общината отчет за състоянието на болницата.

Според Димитров, хубаво е да се чуе друго мнение на външна организация, но когато в решението пише, че на по-късен етап ще бъде изготвена програма, едва ли ОбС би гласувал подобно нещо.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини