Изобретателен хасковлия лъже трафика и скъпото гориво

Изобретателят искрено забавляваше минувачите

Изобретателен нашенец си спести грешни левове за безбожно скъпия бензин и измайстори МПС което харчи едва 1 литър на 100 км. Поне така твърди А. А.* който и днес джиткаше по хасковските улици възседнал истински шедьовър на изобретателното изкуство. Хасковлията кара скейтборд, задвижван с двигател на моторна резачка и управляван ...с джойстик. Возилото развива приличните 15-20 км/ч на равно, лесно е за управление и е идеално за разходки. 

Идеално е и за справяне с градския трафик. Малогабаритното превозно средство се измъква от всякакви задръствания, с лесен слалом между тромавите автомобили. Достъпни са му и най-лютите хасковски сокаци, спокойно се промъква дори и през най-тесните междублокови пространства. 

Въпреки скромната скорост, гарантирано взима всяко разстояние в града за не повече от четвърт час. 

Двигателят на това чудо на вътрешното горене е с работен обем 38 кубика и с мощност 2.5 конски сили. Изобретението било алтернатива на гълтащият като ламя на градско автомобил и спасява от наглото ценообразуване на бензиностанциите. 

С един творчески замах, хасковлията си спестил тези проблеми. 

Оказа се обаче, че можел да си навлече други. Според закона за движение по пътищата, водачът дори и на Това, трябва да има книжка с категория М. Возилото трябва да е регистрирано в КАТ. Водачът пък трябва да има каска, МПС-то трябва да е минало технически преглед и прочие „трябва“, срещу всяко от което стои глоба. 

Санкциите са само за МПС-та с вътрешно горене. Ако двигателят е електрически, законът не го наказва. 

*Новината се публикува със знанието и съгласието на героят и. С КАТ наум обаче решихме да запазим името му в тайна, с което пестим нерви на едната страна и работа на другата. Смятаме, че всички са доволни.

Г. Христов

МПС-то е идеално за градска среда
Те прецакват петролната мафия

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини