Наградиха най-активните посетители в димитровградската библиотека

Най-четящите димитровградчани - Божидар Станчев и Венета Стоянова

Най-активните читатели на Градска библиотека "П.Пенев" в Димитровград за изминалата година бяха отличени днес на специална церемония, която се провежда за 6-ти пореден път.

В отдела за възрастни победител със заети 307 книги е инж. Венета Стоянова.

Както стана ясно, с първото място сред читателите в Детския отдел се окичи първолакът от ОУ "П.Славейков" Божидар Станчев, които е взел 102 книги през 2012 г.

Венета и Божидар  получиха специални грамоти, връчени им от заместник-кмета Росен Кузев. Те си тръгнаха и с книги, осигурени от библиотеката, а също и с безплатни читателски карти.

Карти има и за класираните в призовата тройка при четящите деца и възрастни, записани в димитровградската библиотека, разказа директорът й Петко Каневски.

74 000 са били посещенията в димитровградската библиотека през миналата година. 761 са регистрираните в Детския отдел читатели, а 1 261 са записаните над 14-годишна възраст в заемната за възрастни.

Повече от 6 100 посещения на компютърната зала отчитат също от димитровградската библиотека. С проект по програма на министерството на културата са закупени над 950 тома литература.

По друг проект, който обхваща само 10 библиотеки в страната,  предстои да вземат близо 500 детски книжки, казаха още от ръководството на библиотеката.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Зам.кметът Росен Кузев връчи грамотите и наградите на най-активните читатели
Първокласникът Божидар взема своята награда
Съучениците на Божидар също присъстваха на награждаването, заедно с ръководството на училището
Божидар се радваше най-много на своята награда -нови книги

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини