Открити уроци белязаха деня за безопасен интернет в училище Славейков

И Славейковци си припомниха за безопасния интернет днес

Днешният Международния ден за безопасен интернет отбелязаха с открити уроци и възпитаниците на ОУ "П.Славейков" в Димитровград.

Нашите права, отговорности и сигурност в он-лайн общуванетобе темата на мероприятието.

Учениците от 6а и 6б клас дискутираха как да се предпазят от вредно и незаконно съдържание в Интернет и обогатиха познанията си в сферата на безопасността и сигурността във виртуалното пространство.

Децата бяха разделени на групи от по 4-5 души и получиха  предварително подготвени карти за самостоятелна работа.

Задачата бе да определят „правилна“ и „неправилна“ позиция на написаните твърдения. След което определените от групите говорители представиха резултата от поставеното упражнение.

Шестокласниците наблюдаваха прякото излъчване на заседанието от Зала „Изток“ в Народното събратие, където течаха  дискусиите на първия по рода ТийНЕТ Парламент, посветен на международния Ден за безопасен интернет.

Посредством тези инициативи на учениците бяха дадени насоки за безопасно ползване на мрежата, беше насърчено тяхното конструктивното творческо мислене, което да развие определени умения и навици за засилване на положителната роля на новите технологии в процеса на обучение и всекидневното общуване он-лайн, коментираха от ръководството на училището.



Dimitrivgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини