Стрелбата срещу Баретата не била с цел убийство?

Атентатът срещу Баретата не е бил с цел той да бъде убит. Стрелецът е професионалист и умишлено не се е възползвал от възможността да простреля Златомир Иванов смъртоносно, съобщи Дарик радио, като се позова на разследващите случая.

44-годишният Златомир Иванов и охранителят му Атанас Станков бяха простреляни на 29 януари пред Съдебната палата. Стрелецът е бил в таванско помещение в сградата срещу палатата, което бе опожарено. Баретата беше приет в "Пирогов" с много тежък травматичен и хеморагичен шок, прострелян с 4 куршума в корема и крайниците. Той все още е в Централна реанимация, а опасността за живота му не е отминала.

Според криминалистите стрелецът е изучавал терена през деня, когато клошарите са навън, тъй като те само нощували в таванското помещение. Не е установено дали е имало още екипи срещу другите входове на Съдебна палата или нападателите са разполагали с информация, че Златомир Иванов ще влезе през централния вход.

Записите от охранителните камери са некачествени и разследващите не разчитат на тях. Няма камери пред самите входове на кооперацията. Стеснен е кръгът от заподозрени поръчители, но към момента няма достатъчно доказателства, за да има задържани.

Вчера зам.-директорът на СДВР комисар Ивайло Спиридонов съобщи, че автоматът, с който е стреляно по Златомир Иванов, е бил преправен.
Разпитани са много свидетели, включително и собствениците на автомобили, които са били паркирани в близост до Съдебна палата същия ден. Полицията работи по няколко версии за стрелбата. Сред тях са бизнес отношения и личен мотив.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини