Какво мислят димитровградските политици за оставката на Бойко Борисов?

Като достойна определи постъпката на Бойко Борисов, свързана с подаването на днешната остовка областния координатор на ГЕРБ в Хасково и кмет на Димитгровград Иво Димов.

Пред репортер на Dimitrivgrad.bgvesti.net той допълни, че предвид създалото се напрежение в страната и протестите това е правилен ход, целящ да запази социалния мир.

Димов е убеден, че зад това стои сценарии на опозицията, целяща да свали това управление.

Председателят на ОбС Стефан Димитров предположи, че премиерът е подал оставка,  защото няма да има кой да му гласува за нов министър на финансите.

"Това щеше да е парадоксалното правителство, в което нямаше да има министър на финансите", заяви още Димитров.

Според лидера на БСП в Димитровград Димитър Петров, подадената от Борисов оставка е очаквана реакция, предвид размириците в страната.

Като наложителна определи оставката на премиера лидерът на партия "България на гражданите" тук Иво Георгиев. Според него, създаването на едно служебно правителство ще гарантира честни парламентарни избори, защото,по-думите му в момента държавата е раздържавена.

Областният председател на земеделски народен съюз Данчо Данев бе лаконичен, че с харизмата на Бойко Борисов е свършено. Според него, министър-председателят е закъснял с тази оставка, която е трябвало да бъде подадена още през лятото, когато токът бе увеличен.

Че оставката на правителството е закъсняла и не навременна е мнението на лидера на СДС в Димитровград Тодор Ташев. Страната е във финансов колапс, а той вече прерасна и в политически, обобщи Ташев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини