Димитровград почете 135-тата годишнина от Освобождението на България

Много млади хора положиха днес цветя пред паметната плоча на Освободителите в Димитровград

С вдигане на българския флаг и химна започна тази сутрин тържественото отбелязване на 135-тата годишнина от Освобождението на площада пред сградата на Община Димитровград.

Церемонията премина под звуците на тържествена музика, изпълнена от Духовия оркестър, почетен военен караул и присъствието на официални гости, ученици и граждани.

"Трети март е повод за национална гордост, празникът присъства в съзнанието на нацията ни неотменно, без да бъде повлияно от време, събития и превратности", подчерта в словото си пред множеството кметът Иво Димов.

Преди 135 години Освобождението направи възможно връщането на България в голямото семейство на Европа, каза още градоначалникът и допълни, че страната ни е успяла благодарение на силната ни държава, българската духовност и древна култура.

Да помним заветите на хората, дали живота си за сводобата на България, призова още Иво Димов.

След това, начело с Духовия оркестър шествието премина по бул."България" и се отправи към паметната плоча на Освободителите в парка до Градската библиотека.

Там венци и цветя положиха официалните гости - ръководството на Общината и Общинския съвет, депутати, общински съветници, представители на различни партии, преподаватели, ученици и граждани.

Честването продължи с празнична програма на сцената пред бившето кино "Дружба", където се изявиха Общинския представителен хор и гвардейския полк.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Церемонията започна с вдигане на националния флаг на България на площада пред Общината

Множеството от ученици и граждани бе подредено на площада
Кметът Иво Димов произнесе слово за 3 март
Официалните гости на тържеството днес

Множеството начело с Духовия оркестър и военните премина по бул."България"

Пред паметната плоча на освободителите бяха положени венци и цветя

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини