40 от Хасково и Димитровград изчисляват нивото на река Марица в състезание

Регионално състезание по Информационни технологии се проведе днес в Димитровград

40 ученици от Хасково и Димитровград участваха в първото издание на регионалното състезание по информационни технологии, което се проведе днес в две димитровградски училища.

В сградата на Химическата гимназия "Проф.Асен Златаров" бяха учениците от 5 до 8 клас, а в сградата на Езиковата гимназия "Д-р Иван Богоров"- тези от 9 до 12 клас.

Те трябваше в рамките на 3 часа да обработят информация, свързана с нивото на река Марица няколко поредни дни и да подготвят таблици и диаграми.

Темата на регионалната надпревара бе свързана с годината на водното сътрудничество, за каквато е обявена 2013- та от ООН.

Организатори на състезанието са Съюза на математиците- секция Димитровград, заедно с ПУ "П.Хилендарски" и ЮУ "Неофит Рилски"-Благоевград.

Дванайстокласниците, представили се успешно в състезанието имат шанс да влезнат във факултета по математика и информатика към Пловдивския университет без приемен изпит.

По тази причина състезанието бе наблюдавано и от проф. Антон Илиев и гл.асистент Никола Вълчанов от ПУ "Пайсии Хилендарски". Към тях се присъедини и университетски преподавател от Благоевград. Резултатите с имената на отличените ще станат ясни по-късно днес.

Председателятна секцията на математиците в Димитровград Катя Чалъкова и част от университетските преподаватели

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини