Вазовки станаха студентки след успешно издържано състезание

Проф. Антон Илиев съобщи имената на победителите във възрастовата граница от 8 до 12 клас, които са приети за студенти в ПУ

Три дванайстокласнички от ПМГ "Ив.Вазов" вече са приети за студенти във факултета по математика и информатика в ПУ "Пайсий Хилендарски".

Това стана ясно по време на награждаването на победителите в проведеното днес в Димитровград първо регионално състезание по информационни технологии.

Галя Танева, Магдалена Славова и Симона Иванова се класираха на първите три места и заради отличното си представяне вече са в редиците на ВУЗ-а без да полагат приемен изпит, обяви проф. Антон Илиев, част от оценяващата комисия.

Във възрастовата група 5-8 клас първа се класира Гергана Митева от ОУ "П.Славейков".

В регионалното състезание сили мериха 40 ученици от Хасково и Димитровград от 5 до 12 клас.

Те трябваше в рамките на 3 часа да обработят информация, свързана с нивото на река "Марица", като подготвят съответните таблици и диаграми.

Компетентно жури, съставено от преподаватели в ПУ "П.Хилендарски" и ЮЗУ "Н.Рилски" в Благоевград определиха и победителите.

Шефът на образователния инспекторат в Хасково Иван Панайотов бе гост на церемонията 

Проявата бе организирана от СМБ-секция -Димитровград. Нейният председател Катя Чалъкова поздрави участниците в първото по рода си състезание за информационни технологии и техните преподаватели. Чалъкова е убедена, че надпреварата тепърва ще набира популярност след участниците от региона.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини