Гимназисти от Димитровград влезнаха в старчески дом по проект

Участниците в клуб „Хуманизъм и добротворчество” по проект УСПЕХ в димитровградската химическа гимназия осъществиха поредната си инициатива, която бе посещение в частен пансион в Димитровград.„

Идеята на този клуб е учениците не само да се научат да правят Добро, но и да видят Злото в неговите измерения – неизлечима болест, старост, изоставеност и отхвърленост от близки, родители, общество”, разказаха ръководителите на клуба.

Към учениците в този клуб се присъединиха и представители на клубовете „Отразявам живота в училище” и „Компютрите и ние”, за да отразят инициативата на своите съученици. За срещата с възрастните хора, младежите се бяха подготвили, като събраха пари и закупиха шоколади, които подариха на пансионерите.

Младите добротволци разгледаха дома, посетиха пансионерите и разговаряха с тях. Оказа се, че голяма част имат свои близки, които ги посещават, но има и такива, чиито близки са в чужбина и никой не ги посещава. Спонтанно възникна решението това да не е единственото посещение, а да се отбиват от време на време и да разговарят с тези хора, за да не се чувстват те съвсем самотни.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини