Разкриват нов клуб в село Добрич, шефът на ОбС- няма логика!

Председателят на Общинския съвет Стефан Димитров даде пресконференция във връзка с предстоящата след седмица сесия в Димитровград

Разкриване на нов клуб на хората от третата възраст в Добрич ще разглеждат на идната сесия Общинските съветници от Димитровград.

Това оповести на пресконференция днес Стефан Димитров, който посочи, че това се случва само месец след като такъв клуб в селото бе закрит, отново с решение на ОбС.

"Не виждам логиката, на една сесия да закриеш, а на другата- да откриеш клуб", заяви Димитров и посочи, че това донякъде е действие на инат на кмета на Добрич Марин Маринов.

Докладата е своеобразно продължение на сагата със здравната служба в селото, която частично е превърната в пенсионерски клуб и за това се водят спорове. По темата бе свикана и специална среща в читалището на селото.

Димитров даде своята оценка и за докладната, с която се настоява Общината да бъде включена в програмата за развитие на селските райони. Според него, нужно е и град Димитровград да попадне в програмата, за да се подпомогне земеделието и тук.

29 докладни включва дневния ред на мартенското заседание на Общинския съвет, което ще се проведе на след седмица, на 28-ми.

Част от точките са свързани с преотреждане и ликвидиране на собственост, годишен отчет на концесионните договори, кандидатстване на Общината по "Оперативна програма "Регионално развитие" и програмата за Трансгранично сътрудничество "България-Турция".

Сервизната улица зад блок № 8 на бул."България"

Една от проблемните, според Димитров, докладни е тази за ремонт на сервизната улица зад блок №8 на бул."България". Тя е предизвикала спорове и по време на председателския съвет, тъй като не е било посочено от къде ще дойдат парите за закърпване на дупките по въпросната отсечка. Срещу влизането на точката в дневния ред на сесията възразил зам.кметът Владимир Митрошев, посочи днес Димитров.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини