Да за Димитровград съветва бъдещите депутати в парламента

От коалиция "Да за Димитровград" отправиха своите препоръки към бъдещите управници

Своите препоръки към бъдещите депутати от 29-ти Многомандатен избирателен район отправиха днес съветниците от коалиция "Да за Димитровград" в местния парламент.

Те сториха това с убеждението, че на посланията им трябва да бъде обърнато внимание и да бъдат реализирани, за да се подобри живота на хората в Общината.

Че парите от европейските програми се разглеждат като панацея за българската икономика, но едва 4 % от тях са усвоени и са част от брутния вътрешен продукт на страната, подчерта Петя Тошкова от Обединена социалдемокрация.

Според нея, в програмите на почти всички политически сили т.нар. научна фантастика е достигнала нови висоти.Яснота в програмите на партиите няма и по отношение на растежа на икономиката и демографския срив, смята Тошкова.

Препоръки за развитието на културния туризъм в Общината отправи Калина Монева от движение "Гергьовден". Тя насочи вниманието към цялостна стратегия за популяризиране на България по света и към реклама на местните забележителности и традиции.

Димитровград да попадне в програмите за развитие на селските райони, препоръча Леко Леков от БЗНС. Той настоява още да бъде приет и закона за частната собственост и да се стимулира родното производство.

Колежката му от БЗНС Таня Делчева се изказа за промени в сферата на образованието.Според нея, трябва да се акцентира върху партиотичното възпитание на децата. Приоритет в работата на бъдещите управници трябва да бъде и създаването на ясна стратегия за преодоляване на агресията в училище. Делчева е на мнение, че трябва да се повиши информираността на родителите по отношение на различните етапи в образованието на децата.

Народните избранници да обърнат внимание на бедността, в която живеят хората и на проблемите им, призова Антония Филева от Обединени земеделци. Темата за здравеопазването, недостигащите направления и проблемите на местната болница засегна Катя Панева от ДСБ.

На 12 май на димитровградчани ще им бъде много трудно да избират народни представители, обобщи в края на срещата Стефан Димитров, също част от групата "Да за Димитровград". Той допълни, че в листите за депутати на различните партии до второ място липсват хора от Димитровград.

Димитров прогнозира, че новите депутати трудно ще определят приоритетите си за развитие на общината и област Хасково, защото липсва общински план за развитие след 2013 г. и областна стратегия за развитие.

Dimutrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини