Смятат колко струва най-наложащия ремонт на покрива и фасадата на блок №7

Живеещите в блок №:7 и Общината се разбраха да пресметнат колко струва най-наложащия ремонт по покрива и фасадата на сградата

Да изготвят предварителна план-сметка за най-наложащото, което трябва да се ремонтира по рушащия се блок №7 на бул."Благоев" се разбраха на среща снощи домоуправителите, собствениците на магазини и представители на общината. След като разчетите бъдат готови, ще последва нова среща, на която собствениците трябва да кажат дали сумата за ремонтите е по джоба им.

Още в началото на инициираната от Общината среща, зам.кметът Владимир Митрушев подчерта, че администрацията има интерес от рашаване на въпроса, но най-голямата инициатива трябва да е на собствениците.

"Общината в този момент няма как да помогне финансово, така че не очаквайте тя да поеме сумата по ремонтите", каза Митрушев.
От своя страна домоуправителите заявиха, че 64 години по този блок нищо не е пипано. Според Георги Панов, повечето от апартаментите в шестте входа са празни, а там където живеят хора, те са пенсионери с доходи по 200 - 300 лв.

Живеещите в блок №7 подчертаха, че общината също има своя собственост там, състояща се от три тавански стаи, общинско жилище, както и находящите се на първия етаж две помещения на Художествената галерия. Че и тази собственост е в окаяно състояние посочиха хората. Зам.кметът Митрушев пое ангажимент общинските помещения да бъдат ремонтирани и приведени в приличен вид в най-скоро време.

Стана ясно и че няма вариант на този етап да се търси финансиране по различни проекти. Ще се умува върху възможност да бъде създадено сдружение на живеещите в блока, на което общината ще помага. Според зам.кметът, инициативата за кандидастване по различни разработки трябва да е на самите живеещи в блока. Така ще бъдат спестени много бюрократични спънки. Местната администрация ще помага с екип от специалисти.

Хората разказаха още, че във времето са направили според възможностите си ремонти на таванските помещения на част от блока, сменили са улуците, гредите на тавана. По отношение на фасадата обаче, никой нищо не е пипал. Освен фасадата, в окаяно състояние са и комините на покрива, а неговият ремонт е най-наложащ, посочиха живеещите.

Зам.кметът Митрушев
Поредна среща проведоха снощи общината и собствениците на апартаменти и магазини в блок №7
Домоуправителят на един от входовете Георги Панов, казва, че ремонт на блок №7 не е правен 64 години

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини