Търсят доброволци за изработката на сувенири в Димитровград

Ателие за изработка на сувенири за великденския базар сформира днес фондация "Подари усмивка"

Ателие за изработка на сувенири за Великденския благотворителен базар отвори врати днес в сградата на бившия Дет маг в Димитровград. Инициатор е фондация "Поради усмивка", която прави базара вече шеста поредна година.

Тази година той ще продължи 3 дни, като стартира навръх Цветница- 28 април, когато ще бъде разположен на входа в парк „Марица”.

В парка този ден ще бъде и друга традиционна за Димитровград проява- засаждането на нови дръвчета в Алеята на живота.

В следващите два дни базарът ще бъде разположен на централния площад “България”, каза председателят на „Подари усмивка” Наталия Делчева.

Набраните в него пари ще бъдат използвани за подпомагане на абитуриенти, които искат да продължат образованието си във висше учебно заведение, но родителите им не разполагат с възможности.

Едва две деца и също толкова доброволци откликнаха на призива на "Подари усмивка" да се включат с доброволен труд в направата на сувенири за възкресение Христово днес.

Ателието ще бъде отворено и следващата събота- 20 април  от 10 ч. на втория етаж в бившия магазин „Детски свят”. Ако димитровградчани имат желание, нека се присъединят, призова Наталия Делчева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини