Юрист: Правят политически PR на гърба на димитровградската болница

Юристът Юлиян Семерджиев

Като политическа говорилня определи юристът Юлиян Семерджиев, дискусията на сесията на ОбС вчера, когато се обсъждаха резултатите от проведения конкурс за шеф на МБАЛ "Св.Екатерина".

Семерджиев бе вносител на извънаредната докладна, в която е записано името на победителя д-р Християн Стойков и която бе отхвърлена от общинарите.

Пред журналисти днес съветникът бе категоричен, че се прави политически PR на гърба на болницата. Ситуацията може да бъде сравнена, според него и с престъпен фарс.

"Ако не беше трагично, щеше са е комично", обобщи положението Семерджиев. В качеството си на председател на комисията той добави, че целия конкурс е проведен по правилата и съобразен с решението на ОбС и наредбата за провеждане.

Според нея, задължително е присъствието на юрист и представител на РЗИ, каквито са Семерджиев и шефката на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова.

Семерджиев благодари на колегите си за участието и заяви, че не желае да коментира кой какви оценки е давал на двамата кандидати - д-р Наков и д-р Стойков.

Юристът категорично отрече твърденията на част от колегите си в залата, че с огласяване на информация за резултатите по медиите, конкурсът е могъл да бъде опорочен.

От друга страна, ако програмите на двамата кандидати бъдат оповестени публично, както настояват съветници от ОбС, се обезмисля и работата на една такава комисия, смята Юлиян Семерджиев. Той е категоричен, че спечелилият кандидат - д-р Стойков отговаря на условието за нужното образование, което е "Здравен мениджмънт".

Съветникът смята, че единия от изходите в казуса е обявяването на нов конкурс или повторното внасяне на извънаредната докладна на следваща сесия. Като цяло обаче, въпрос на време е да бъдат предявени претенции към болницата и в нея да влезе синдик, смята Семерджиев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини