400 лв. са приходите от великденски благотворителен базар в Димитровград

400 лв. набра благотворителен Великденски базар в Димитровград

Малко над 400 лв. бяха набрани в благотворителния великденски базар на фондация "Подари усмивка". На Цветница базарът бе разположен в парк "Марица", а в посредните два дни на април бе ситуиран пред сградата на Общината. Припомняме, че акцията тази година е под надслов "Възможност за учене".

Със средствата ще стартира провеждането на кандидат-студентски курсове за зрелостници във ВУЗ по български език и литература, биология и химия, през учебната 2013/2014 година. Курсовете ще се провеждат в Димитровград от университетски преподаватели от СУ "Св.св. Кл. Охридски" и преподаватели от катедрата по биология към Медицински университет - Пловдив.

Цялата необходима сума е 9 400 лв. Курсовете са безплатни за деца от семейства с нисък доход, сираци и полусираци, деца, излизащи от институция, припомниха от "Подари усмивка".

Допълнително средства за каузата бяха набрани по време на благотворителна фотоизложба, организирана от дванайстокрасници от ПМГ "Ив. Вазов" миналата седмица. Те добавиха към акцията  още 145 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини