Димитровград и Враца - в общ проект

Община Димитровград, заедно с Враца са партньори от българска страна на фондация "Пайдея" в проект, стартирал в началото на март и продължаващ две години.

Това е своеобразно продължение на разработката, в който миналата година участваха ученици и учители от гимназиален етап в тукашните училища, казаха от местната администрация.


Проектът тече в шест европейски държави – България, Италия, Испания, Португалия, Румъния и Хърватска. Той е на обща стойност от  982 273 евро и се финансира от Европейската комисия.

 

Основната му цел е засилване на сътрудничеството между местни власти, неправителствени актьори и отговорните за образователните политики, за да бъде устойчивото човешко развитие в оптимална степен представено в публичните политики.

Консорциумът се състои от европейски местни власти или общински фондове и неправителствени организации с опит в дейности по обучение за развитие и повишаване на чувствителността в сътрудничество с образователни институции. Партньори от българска страна са фондация „Пайдея” и общините Враца и Димитровград. Предстои да бъде направен и подбор на училища, които ще бъдат включени в дейностите по проекта.

 В края на април се състоя първата работна среща на партньорите по проекта. Домакини на срещата в Севиля бяха водещата организация – Фонд за международна солидарност на андалуските общини.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини