Димитровград тръшна конкуренцията на свободна борба

Микяй Наим

С по един медал от всички цветове се отчетоха борците на СКБ "Димитровград" на държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за кадети, който се проведе в Сливен от 9-ти до 11-ти май.

Златен стана Микяй Наим в кат. 54 кг., като беше отличен и с купа за най-резултатен състезател на  състезанието. Със сребро остана Богомил Бонев кат. 76 кг., а бронзов медал завоюва Мирослав Иванов кат. 58 кг., като куриозното е че в битката за отличието трябваше да победи брат си Димитър. Представянето на димитровградските юноши е още по-впечатляващо защото асовете им се бореха в по-горни за тях категории.

Микяй и Митко са безспорни титуляри в категории до 50 и 54 кг, но сега тряйбваше да напрягат мишци съответно в 54 и 58 килограма. Първенството в Сливен бе репетиция за Европейското първенство следващият месец в Черна гора., където именно с Микяй и Митко са свързани надеждите на местната школа за медали.

Генералната репетиция пък ще бъде идната седмица на много силния международен турнир "Victory Cup  в турския курорт Анталия. Салим Салим, Микяй Наим, Димитър Иванов, Богомил Бонев и Нели Георгиева ще участват като част от националните гарнитури за кадети и кадетки.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини