Костюми на Капитан Петко войвода показват на димитровградчани в нощта на музеите

Автонетинчи облекла от сериала "Капитан петко войвода" ще видят димитровградчани довечера в Историческия музей

Автентични народни облекла, накити и аксесоари, използвани при заснемането на сериала "Капитан Петко войвода" ще могат да видят в Историческия музей тази вечер димитровградчани.

От 19:30 часа там ще бъде отворена за посещение сбирката на Историческия музей в Попово, озаглавена "От Киноцентъра до музейната витрина". Посетителите ще могат да видят и камерата, с която е заснет част от популярния сериал.

Проявата е част от Европейската Нощ на музеите, която Димитровград ще отбележи днес за четвърта поредна година.

Преди това в 19:00 часа пак в Историческия музей ще бъде открита изложба от Раднево под надслов "Следи от миналото".

Програмата започва в 17 ч. днес в галерия „Петко Чурчулиев”, където ще бъде открита изложба „Акварели на майстори” от колекцията на софийската градска художествена галерия.

Избраните 40 произведения на Константин Щъркелов, Никола Маринов, Дечко Узунов, Васил Стоилов и  др., са от края на 19-и до края на 20-и век.

Наред с най-изкусните майстори на акварела у нас, в изложбата ще бъдат показани произведения на Александър Божинов, Петър Младенов, Никола Петров, Васил Чакъров, Васил Вълев, Любен Зидаров, Томас Кочев,  Нина Ковачева, Цани Цанев и др. художници от средата и края на 20 век, който бележат различни посоки и стилове.

Камерен концерт „Акварелни звуци” и прожекция на видеофилми от фонда на димитровградската галерия, включва още програмата там. Творческо ателие за малки и големи с мото “Опитайте и вие” е организирано също в галерията.

В 18 ч. в дом-музей „Пеньо Пенев” нощта на музеите продължава с музикално-поетична вечер “Живот в думи” с участието на Петър Василев и Ташко Ташев. Преди това от 14 до 17 ч. ще има прожекция на филми от фонда на музея.

От 20 ч. лятната градина на димитровградския исторически музей ще се превърне в сцена за дефиле- ревю на сценични костюми по оригинални народни носии от различните етнографски области на България ще покаже местното читалище „Звездица”. За по-късно през нощта е предвиден концерт на млади таланти. Две творчески ателиета- по грънчарство и квилинг, ще бъдат уредени също в двора на музея.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

От 17 часа в галерия "Петко Чурчулиев" ще бъде открита изложба от акварели
Ателие по грънчарство ще посреща посетители в Лятната читалня тази вечер
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини