Сложиха първите 20 маси за черешопроизводителите до Щъркелите

Двайсет маси за продажба бяха подредени по пътя за Хасково от страната на комплекс "Щъркелите"

Първите 20 маси, оформящи временното зеленчуково тържище в района на комплекс "Щъркелите" бяха поставени до ранния следобед днес.

Както писахме по-рано тази сутрин, след среща с черешопроизводители от село Крепост бе решено пазарчето за плодове между Хасково и Димитровград да се премести с няколко метра по-далеч.

От полицията и КАТ категорични, че така ще бъдат избегнати предпоставките на катастрофи, които съществуват в района на пътя до черешовата градина, където сега се разполагат търговците.

Операцията по пренасянето и подреждането на масите наблюдаваше през целия ден кметът на Крепост Димитър Белчев. Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net той коментира, че до края на деня от другия край на пътя до чешмата ще бъдат сложени още пет маси.

Белчев припомни, че производителите и продавачите от Крепост имат седмица гратисен период, да се преместят на новото тържище. Срещу квитанция от платен наем на търговска площ те ще получат своя маса, на която да развиват търговия. Разполагането на още маси ще продължи и утре, от Общината се ангажираха броят им да стане общо 32.

Без да чакат гратисния период някои търговци вече се нанесоха на новите маси

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини