Стефан Димитров: Недоумявам защо отказваме проект за 1 700 000 лв.

Шефът на ОбС Стефан Димитров даде информация за предстоящото заседание на местния парламент

24 докладни ще разгледа на сесия идния четвъртък Общински съвет -Димитровград, съобщи на среща с журналисти шефът му Стефан Димитров.

Той посочи, че броят на точките в проекта за дневен ред на идната сесия е много малък, в сравнение с всички останали заседания на ОбС от началото на мандата му.

Димитров намекна, че има вероятност това да се дължи да ангажираност на администрацията във връзка с отминалите парламентарни избори.

Той изрази и своята позиция по отношение на отказа на Общината да реализира залесителен проект на стойност 1 700 000 лв. Припомняме, че информация за това предостави през миналата седмица кметът Иво Димов.

Тогава стана ясно, че има вероятност администрацията да бъде санкционирана, заради забавяне на срокове по разработката.

"За мен е недоумение защо трябва да се отказваме от един проект на стойност 1 700 000 лв., касаещ биоразнообразието по река Марица", посочи Димитров и допълни, че в разработката е ставало дума за залесяване на поречието на река Марица - от Димитровград до село Райново.

По думите на Димитров, част от идеята е била и създаване на велоалея, свързваща града със селата Брод, Злато поле, Райново.

По този начин щеше да се осигури и временна заетост на поне 200 души от Брод и Злато поле, мотивира се още шефът на ОбС.

Димитров отбеляза, че ръководител на този проект и на останалите, по които Община Димитровград е била санкционирана, е бил зам.кметът и вече депутат Владимир Митрушев.

"В качеството си на зам.кмет съм бил ръководител само на един от реализираните от Община Димитровград проекти, който все още се изпълнява и по него няма наложени санкции", това заяви пред наш репортер депутатът Владимир Митрушев, в отговор на думите на Стефан Димитров, казани на пресконференцията.

Става дума за разработката, свързана с развитието на Светилището на нимфите и Афродита край Каснаково като туристическа атракция, поясни Митрушев. По думите му, Димитров се опитва да въведе в заблуждение обществото с подобно изказване, което категорично не отговаря на истината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини