ОбС-Димитровград праща препоръки на премиера Пламен Орешарски?

ОбС-Димитровград предлага препоръки до Министерски съвет

Обръщение и препоръки да бъдат изпратени до министър-председателя Пламен Орешарски по повод водените политики и начина, по който се определят приоритетите в управлението на страната, това предлага на вниманието на колегите си в ОбС съветникът Тодор Ташев. Докладната бе внесена днес в деловодството на ОбС и ще бъде разглеждана на сесията в края на месец юни.

В нея адвокат Ташев подробно анализира ситуацията с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, припомня и ситуацията с повдигнатата от него тема за раздържавяването на ВиК сектора. Тогава местните парламентаристи също изпратиха своето становище до централната власт.

Според Ташев, ОбС е изразител на волята на гражданите на Община Димитровград и е редно да даде гластност на своята позиция за начина по-който се вземат кадрови решения от Министерски съвет.

"Този способ за вземане на решения, категорично не се приема от страна на обществото, като недопустимо е и изявлението, че парламентарната група на БСП е взела решение да не наказва не гласувалите за Делян Пеевски . Самият факт , че такъв вариант е обсъждан е грубо погазване на морала и правото на свободно изразяване на волята на народните представители.

От друга страна бе странно и държанието на народни представители , които първо защитаваха професионалните качества на г-н Пеевски, като експерт а в последствие се извиняват за допуснатата грешка , като не дават смислени отговори как така се е стигнало до тази грешка", посочва в докладната Ташев.

Той предлага ОбС-Димитровград да изпрати обръщение до Министерския съвет на Република България, като го получат и Националното сдружение на общините и Националното сдружение на председателите на Общински съвети.

"Молим за предприемане на спешни действия по отношение на всяка една грешка като считаме, че с цел избягване на такива грешки следва да е налице и публичност при вземане на решенията. Варианта извършени са консултации с партиите подкрепящи правителството, ясно показва , че консултации се извършват не между партии, а само между техните председатели, което е предпоставка за липса на обективност при вземането на решения .

Молим за прозрачност при вземането на решенията, молим за обективност при вземане на същите, молим при назначения наистина да се посочват експерти, а не само партийни назначения, с каквито е изпълнен и настоящият Министерски съвет. Всяко действие в обратна посока би провокирало ново недоволство, което е предпоставка за предсрочно прекратяване на правомощията Ви, което по съществото си не е благоприятен към настоящият момент вариант  за България", гласи част от обръщението, което ще разглеждат на сесия общинарите.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини