Съветници напомниха с букви за проблемите на Меричлери

Съветници изписаха с табели "Меричлери", за да заострят вниманието към проблемите на питейната вода в населеното място

Да изострят вниманието на кмета Иво Димов и колегите си съветници в ОбС по проблема с питейната вода в Меричлери и Великан поискаха днес общинарите от групата на "Да за Димитровград" и председателят Стефан Димитров.

По време на една от почивките на днешната сесия те се подредиха с табели с букви, изписващи името "Меричлери". Към колегите си се присъедини и Данчо Данев от ЗНС, а също и кметският наместник на Великан Тодор Каваков.

Стефан Димитров обясни идеята на акцията. Според него, има неизпълнено решение на Общинския съвет, касаещо замърсената с арсен питейна вода на Меричлери и Великан.

Димитров бе категоричен, че това не е популизъм, а просто начин да се обърне внимание на проблема, който тормози жителите на двете населени места от близо 3 години.

Председателят на ОбС обобщи, че въпроси, че в други населени места в димитровградско - Върбица, Радиево, Сталево, Скобелево също има наложащи въпроси, свързани с водата за пиене. Според Димитров, Общината трябва да има готовност да решава подобни проблеми като се подготвя и кандидатства по различни проекти навреме.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Стефан Димитров коментира мотивите за акцията по напомнянето днес

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини