Невиждан разкош сред пясъчните дюни

Едва ли някой би искал да почива в пустинята в тази жега, но пък мистиката около тези тонове горещи пясъци все пак е притегателна сила за хиляди туристи. Освен това има изключително луксозни комплекси, които карат дори хотелите по морето да бледнеят.

Един от тях е Qasr Al Sarab на хотелската верига Anantara, който се намира в сърцето на пустинята Лива, на около 2 часа с кола от Абу Даби. Комплексът е като излязъл от приказките „1001 нощ" и впечатлява не само с интересния си дизайн и луксозна обстановка, а и с ултралуксозния си басейн.

Qasr Al Sarab разполага със 154 стаи и 42 вили. Той има открит басейн, СПА център и фитнес зала. Сред предлаганите атракция са преходи с камила, офроуд с джипове по дюните и разходки в пустинята. Anantara Qasr Al Sarab предлага също тенис корт и детски клуб за по-малките гости. Другите дейности включват конна езда, стрелба с лък и планинско колоездене.

След динамичния ден гостите могат да хапнат в единия от трите тузарски ресторанта или да се оставят в ръцете на опитните масажисти, които да се погрижат за телата им.

В ресторант Al Waha в комплекс Anantara се сервира изискана арабска кухня, а ястията в Suhail са вдъхновени от Франция. Леки ястия се сервират в ресторант Ghadeer, разположен на остров, до който се стига по мостове.

И ако се чудите колко ли струва да нощувате една вечер в този пустинен разкош, то пригответе си 550-600 долара.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини