Под тунелите: Правят керамично пано по проект АТРИУМ

Керамичното пано е разположено в края на тунелите в южната част на бул."България"

Керамично пано с логото на проекта АТРИУМ и знамената на държавите, участващи в него ще бъде открито на 1 септември в южния край на бул."България" в Димитровград.

В момента тече изработката на стенното произведение, чийто автор е художникът от града Георги Стойнев. Паното се намира в края на единия от тунелите в южната част на бул."България". Размерът му е 11 кв.м.

Произведението ще остане недовършено отстрани, за да може символично да се постави финал по време на пърформанса, който ще започне от 17:00 часа на 1 септември.

Откриването на керамичното пано ще бъде част от тридневните събития по проект АТРИУМ, които ще се състоят в Димитровград в началото на септември. Тогава града ни ще се проведе  т.нар. пилотен опит. 

"Целта е да се покаже нагредно как може да бъде наситен с изяви бъдещия културен маршрут под надслов "Ахритектурана на тоталитарните режими на ХХ век", поясни Жени Александрова, част от екипа на АТРИУМ в Димитровград.

Освен това, очаква се в Димитровград да бъде даден старта на Европейските дни на наследството, инициирани от Министерството на културата, каза Александрова. Това ще съвпадне с поредицата от прояви по проект АТРИУМ в началото на септември тук.

В дните от 1 до 3 септември са предвидени две изложби, показващи Европа и България по стъпките на Европа. Ще има и изложба под надслов " Димитровград в АТРИУМ- минало с бъдеще". Подробности за програмата от 1 до 3 септември вижте в снимките долу.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини